Wat is er te doen

In navolging van de afgelopen jaren opent het grootste en coolste Sinterklaashuis van Nederland wederom zijn deuren! 

Vanaf zaterdag 16 november 2024 tot en met woensdag 4 december 2024 kun jij zelf ervaren hoe het is om midden in de hectiek van de decembervoorbereidingen van sint en zijn pieten te staan. Het is een unieke en interactieve belevenis waarin je alles van dichtbij ziet en de pieten zelf mee kunt helpen.

Er zijn zo’n 15 waanzinnige themakamers, vele tientallen pieten, muziek, entertainment en een speurtocht door alle kamers. Vind jij alle grote chocoladeletters?

We willen natuurlijk niet alles verklappen maar je brengt o.a. een bezoek aan :

 • De pietenschool; neem plaats in een bankje en volg een les in de pietenklas van de Profpiet en leer waar een echte piet op moet letten.
 • Het langste verlanglijstje van Nederland; doe je mee om samen met alle bezoekers het langste verlanglijstje van Nederland te maken? Schrijf je naam en cadeauwens op deze enorme verlanglijst.
 • De lijstjeskamer; lever hier je eigen verlanglijstje, je post en tekeningen voor Sinterklaas in en zie wat de pieten er vervolgens mee doen.
 • De werkkamer van Sinterklaas; hier ligt het grote boek van Sinterklaas, bekijkt Sint alle tekeningen en verlanglijstjes en kun je hoofdpiet al je vragen stellen.
 • De slaapkamer en kleedkamer van Sinterklaas; bij hoge uitzondering mag je een kijkje nemen in de slaap- en kleedkamer van Sinterklaas. Wat vind jij zijn favoriete mantel en mijter? En van wie heeft Sinterklaas nou een foto op zijn nachtkastje staan?
 • De schatkamer van Sinterklaas; dit is hèt grote speelgoedmagazijn van Sinterklaas met kasten vol speelgoed, honderden meters inpakpapier en zakken vol met pakjes. Kijk hoe de pieten de lijstjes verwerken en de cadeautjes inpakken. Komen jullie de pieten een handje helpen?
 • De pietenbadkamer; De hit van afgelopen jaar! Kom alleen bij ons kijken hoe de pieten in bad gaan. Dat wil jij zelf thuis vast ook!
 • Sint’s bakkerij; kom kijken en helpen in de bakkerij van Sinterklaas waar de pieten druk bezig zijn om al het lekkers te maken zoals pepernoten, taaitaai, speculaas, banketletters, chocolade figuren, marsepein en natuurlijk chocoladeletters. Wat vind jij eigenlijk het allerlekkerste snoepgoed?
 • De grote controlekamer; hoe weet Sinterklaas eigenlijk wanneer jij je schoen hebt gezet? Je ziet het nu eenmalig in de strikt geheime controlekamer….
 • De pakjesmagazijnen; hier liggen alle pakjes klaar die de pieten in de schoorstenen gaan doen. Check hier of Sinterklaas ook in jouw woonplaats langs komt. Wow, wat een enorme stapel pakjes!!
 • En nog vele andere kamers waaronder het naaiatelier en de pietenslaapkamers

En natuurlijk heeft Sinterklaas tijd om met jou op de foto te gaan. 

Op het overdekte voorterrein van het kasteel staat Ozosnel in zijn stal. Je mag hem aaien en met hem op de foto. Hier is ook gelegenheid om iets te eten en te drinken waaronder natuurlijk lekkere warme chocolademelk en diverse Sintlekkernijen!

Het grote Sinterklaashuis
Kasteel Assumburg
Tolweg 9a
1967 NG  Heemskerk

Contact:
Info@hetgrotesinterklaashuis.nl
Tel 06-26908496